T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ADANA / SEYHAN - Mimar Kemal İlkokulu

Okulumuzun Tarihçesi

Okulumuz 1966 yılında zemin kat olarak inşa edilmiş, inşaatın zamanında bitirilememesi nedeniyle kayıtlı öğrenciler bir süre Ahmet Karabucak İlkokulu'nda eğitim görmek zorunda kalmış, okul inşaatının tamamlanması ile aynı yıl okulumuz fiilen eğitim öğretim faaliyetine başlamıştır.
Her geçen gün çağdaş bir eğitimi amaç edinen Mimar Kemal İlköğretim Okulu ismini ünlü Türk mimari Mimar Kemalettin' den almıştır.

       Okulumuz MLO Kapsamına alınması ile 1994-1995 eğitim öğretim yılında büyük bir onarım geçirmiş kapı ve pencereleri yenilenmiş ve merkezi ısıtma-soğutma sistemi kurulmuştur.Aynı Eğitim Öğretim yıl 1.Yarı yıl tatiline kadar Emine Sapmaz ve Nigahi Soykan İlköğretim okullarında eğitim öğretimini sürdürülmüştür.
       Okulumuz 2000 yılında güney bahçe tarafına 4 katlı ek bina yapılmıştır.Ek binamız da her katta 4 sınıf ve öğretmen odaları,rehberlik servisi ve idari odalar mevcut olup hizmet vermektedir.
      Günümüzde okulumuz klima sistemiyle ısınmaktadır.  1227  öğrenci, 50 öğretmen, 4 idari kadro ve 1 memurla eğitimin en iyisini verebilmek anlayışı ve sorumluluğu ile Türk Milli Eğitimine hizmet vermekteyiz.

      

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 18.07.2013 - Güncelleme: 25.12.2019 09:10 - Görüntülenme: 5753
  Beğen | 9  kişi beğendi

Etiketler :
tariçe,